Med květový 750 g

Kód: 3641
240 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
31.5.2022

Máte rádi med? Dopřejte si ho v té nejlepší kvalitě. Výborný český květový med od Včelařství Domovina pro vás vyráběly včelky z pylu a nektaru sesbíraného na rozkvetlých loukách a pastvinách na Vysočině. Představuje zajímavé a zdravé mlsání, když máte chuť na sladké. V balení najdete 750 g medu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Květový med Včelařství Domovina 750 g

Ačkoliv jsou ochucené medy zajímavé a moc chutné, klasika je klasika. Květový med od Včelařství Domovina představuje kvalitní český med, který se hodí pro zdravé mlsání, pečení, vaření nebo jen tak na rohlík či chléb. Už jediná lžička medu vám zažene chuť na sladké a tělu okamžitě dodá potřebnou energii.

Patříte mezi ty, kdo si rádi občas smlsnou na něčem dobrém, ale snaží se žít zdravě a vyhýbat se chemicky zpracovaným cukrovinkám? Pak sáhněte po medu! Už jediná lžička vám zažene chuť na sladké a tělu okamžitě dodá potřebnou energii. Vybírejte ale kvalitní med, který se neředí a nedobarvuje. Kvalitní český med od Včelařství Domovina potěší všechny, kteří mají rádi poctivé produkty.

Postupem času se stane, že med začne krystalizovat. To je ale známka jeho pravosti a kvality. Pokud by vám krystalizace vadila, můžete si příště pořídit med pastovaný.

Květový med pochází z nektaru a pylu, který včely nasbírají z rostlinloukách a pastvinách. Proto se mu říká med květový. Získává se od včel na konci května - je to tedy med první. Jeho chuť je dost sladká. Květový med se skládá ze sladkých šťáv rostlin – z nektaru, jenž včely obohacují o výměšky svých žláz – z enzymů, přispívajících ke štěpení cukrů a dále z pylu. Také záleží na obsahu vody v medu, která tvoří asi jednu šestinu. To je 14-19% vody. Květový med je polyformní – je včelami sesbírán z různých druhů rostlin.

Příběh medu

Med je nejznámější a nejdůležitější včelí produkt. Je to hodnotná dietetická potravina a sladidlo výjimečné a specifické chuti, kterou většina z nás miluje. Včely sbírají nektar nebo medovici a jiné sladké šťávy rostlinného původu, které obohatí látkami z vlastního těla (enzymy a živočišné bílkoviny z hltanových žláz), uskladní hmotu v plástvích, kde pak dozrává v med.

Co je krystalizace medu a jak med opět ztekutit?

Krystalizace medu je přirozený fyzikální proces a tato přeměna začíná mírným zakalováním. Tento stav přechází do neprůhledné pastovité konzistence nebo do úplného ztuhnutí. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním. Rostlinný původ má také vliv na rychlost krystalizace medu a jeho zkrystalizovanou podobu.

Tuhý med lze snadno nazpět ztekutit bez ztráty kvality. Nejsnazším způsobem je vodní lázeň o teplotě do 50 stupňů Celsia. Vhodným prostředkem je ale také horkovzdušná trouba nebo úplně obyčejný radiátor. Pro ztekucování není vhodná mikrovlnná trouba. Zkrátka, chceme-li mít med po ztekucení stále zdravý, je dobré dodržovat maximální teplotu ohřevu 50 stupňů.

Minimální trvanlivost do: min. 12 měsíců od data doručení

Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.

Výrobce: Včelařství Domovina s.r.o.

Doplňkové parametry

Kategorie: Med
Záruka: Datum spotřeby je uveden na obalu
Hmotnost: 1.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení