Drazí přátelé, od 1.5.2024 je majitelem Blue Bloom s.r.o., ( Inca Botanica ), veškeré dotazy a pohledávky ohledně objednávek, dotazů apod. směrujte na mail eshop@incabotanica.com nebo na tel. +420 770 600 933 po-pá od 11:00-13:00.

Bambucké máslo

Na co se používá?

Bambucké máslo je přírodním zdrojem hydratace a výživy pro pokožku. Často se používá jako náhrada běžných hydratačních krémů. Jeho jemná textura se rychle vstřebává, nezanechává mastný film a zároveň dodává pleti potřebnou výživu.Bambucke maslo na rty

Je vhodné pro všechny typy pokožky, zejména ale pro suchou a citlivou, kterou zklidňuje a zjemňuje. Navíc dokáže hojit i popraskané ruce, paty a drobné oděrky. Kromě toho dokáže kůži chránit před nepříznivými vlivy jako je ostré slunce nebo vítr a je vhodné na všechny partie těla například dekolt, obličej i rty. 

Bambucke maslo Obsahuje nenasycené kyseliny a vitamíny B, D, F, E a A. Bambucké máslo má také protizánětlivé a antibakteriální účinky, a proto se často používá k léčbě různých kožních problémů, jako jsou například ekzémy nebo akné. Jeho látky totiž pomáhají regulovat produkci mazu. Při pravidelném používání navíc oddaluje proces stárnutí a mírní vznik vrásek


Bambucké máslo seženete buď jako
100% balzám bez jakýchkoliv přísad nebo i v kombinaci s dalšími složkami, jako je například šípkový olej, včelí vosk a propolis, olej Sacha Inchi nebo para olej a další

Z čeho se bambucké máslo získává?

Bambucké máslo pochází z tuku semen stromu Máslovníku afrického, neboli karité či shea, který roste v západní a střední Africe. Opadavý máslovník roste až do výšky 25 metrů a plodí olejnatá semena, ze kterých se vyrábí bambucké máslo. To se využívá nejen v kosmetice, ale také jako tuk na smažení a vaření. Máslovník má tvrdé dřevo, které v Africe používají na stavební konstrukce, podlahy, lodě, ale i nástroje, misky a další výrobky.

Jak se bambucké máslo vyrábí?

Máslovník má plody velikosti švestky, kterých je možné na jednom stromě posbírat až 45 kilogramů. Z každého kilogramu plodů pak zůstane asi 400 gramů semen, které se vaří a suší na slunci. Následně se semena loupou, aby se odstranila slupka a získala se dužina. Dužina se poté mleje na kaši a tato kaše se vaří na nižší teplotě, aby se odstranila veškerá voda a získalo se husté máslo. Máslo se pak ještě filtruje, aby se odstranily všechny nečistoty a získalo se čisté bambucké máslo. 

 

Pokud se chcete o rostlinách, speciálních termínech nebo o zemích a dalších pojmech souvisejících s Amazonií a etnomedicínou dozvědět více, hledejte je ve slovníku pojmů.